Vi trenger alle en klapp på skuleren...

Hverdagen med eldre

18. september 2018

Eldreomsorg, en jobb med glede

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg elsker jobben min! Jeg er heldig, som har funnet "min hylle" her i livet. Jeg jobber deltid som psykoterapeut, og ellers som "sr.engel" i egen bedrift. Jeg har skapt min egen arbeidsplass ut fra noe som virkelig driver meg... MENNESKER! Og da mener jeg- det å kunne hjelpe mennesker.


I denne bloggen handler det jo om seniorer, som jeg er sammen med hver dag. Jeg er innom hjem, omsorgsboliger og sykehjem, og får ta dell i hverdagen til mennesker som er i sin "siste fase" i livet, på et eller annet vis. Det være seg demente, eller helt åndsfriske mennesker, som alle har det til felles, at tiden blir lang, når man ikke kan gjøre det man ønsker på egen hånd lenger.
Jeg, og mine "med-sr.engler" kommer inn i livet til disse fantastiske seniorer, vi blir kjent, og vi bygger relasjoner - kjemi er viktig! Vi gjør alt mulig sammen... om det er å dra til legen, lage mat sammen, handle, lakke negler, krølle hår, ha en god samtale, kanskje gråte litt, og ellers hva som som nå ellers betyr noe akkurat der og da for den enkelte. For alle handler det om en ting... TID. Vi har god til til å være sammen med den vi er sammen med der og da, og vi blir kjent med- og SER den personen. Etterhvert kan vi "lese" behovene, for det er ikke alltid det er et verbalt språk.

 

I hverdagen er den største motivasjonen, gleden og takknemmeligheten vi ser hos den enkelte. Det er blikk uten språk, som sier "dette trengte jeg", og det er ord som;" takk, jeg gleder meg til vi sees igjen" og mye mer... vi merker at vi gjør en forskjell. Og inn i mellom er det ekstra godt, når familien eller andre pårørende sender noen gode ord og anbefalinger... For "vi trenger alle en klapp på skulderen"!

 

Fra "anbefalinger": Takk for fine ord...

 

Å engasjere Risvig Omsorg er noe av det beste vi har gjort for vår far på sykehjem og oss selv. Vi har vært så heldige å ha Vibeke som kontakt i snart 2 år, noe som har gitt masse glede og mindre bekymringer i hverdagen for alle i familien. I tillegg til besøk fra barn hver uke, får han 2 ganger i uken besøk av Vibeke. Vibeke er en varm og klok person som elsker jobben sin, noe som vises gjennom alt hun gjør overfor far og oss. Vi får humoristiske og informative oppdateringer om hvordan samværet har vært og eventuelt hva som mangler eller forbedringer som burde gjøres. Vibeke gjør det lille ekstra som betyr så mye for oss alle. Vibeke er uredd og fargerik og sørger for at hvert besøk gir far gode stunder med latter, gode samtaler, stull og stell. Vi kan anbefale Risvig Omsorg for kongen om det så skulle være : )Share on Facebook